Naked Nails

Pfieuwww, ik heb lang zitten dubben of ik dit artikel moest doen, ik heb al 1 keer redelijke naakte nagels gepost en daar kwam een niet zo leuke reactie op. Nou maakt dat mij op zich niet zoveel uit, iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar de reden waarom ik dan toch deze post doe is eigenlijk heel simpel.

Ik krijg zoooo vaak de vraag of dit mijn echte nagels zijn en als ik met ja beantwoord dan kijken ze me nog argwanend aan en echt zo`n blik.. ja ja het zal wel. Ook krijg ik soms ook comments met dezelfde vraag.. Dusss vandaar dat ik er gewoon een post aan wijd. Ik weet mijn nagels zijn naakt niet mooi, ze zijn geel (van het vele lakken) en 1 groeit er zelfs krom. Dus bij deze Ik weet het allemaal, dus wees een beetje lief bij de comments hihi. Zet je schrap, vanaf hier ga ik naakt! Mijn nagels dus…

Zooo dan maar allemaal achter elkaar hihi, als je op de eerste en 2de foto goed kijkt dan zie je dat de nagel van ringvinger krom groeit, ook zie je dat ik bij mijn ring en middelvinger een deukje (in de zijkant) van mijn nagel heb. Nu zie je ook duidelijk de groeven (of hoe dat ook heet) op mijn nagel lopen. Ook is er een klein hoekje van mijn  middelvinger af (is vorige week gebeurd toen ik iets uit de koelkast wilde pakken). En als laatste zie je een close-up van mijn duim.

Mijn nagelbedjes zijn kort, hoe dat kan weet ik niet precies, mogelijk genetisch bepaald of door het jarenlange nagels bijten. En toch kan ik mijn nagels lang houden zonder dat ze iedere keer afbreken.

Dit is een close-up van mijn wijsvinger, als je goed kijkt dan zie je net boven mijn nagelbed een scheurtje zitten. Dit is gelukkig een oppervlakkige scheur en ik kan het nog prima redden met mijn nagel reparatie skills ;-) (hoe ik mijn nagels repareer kan je hier lezen, binnenkort komt nog een andere manier van nagel repareren online)

Dit was een behoorlijke stap voor mij om zo mijn naakte nagels pontificaal voor jullie neer te zetten, en ik hoop dat nu  het mysterie van wel of geen kunstnagels nu uit de wereld is hihi

Viel het mee? Of zitten jullie nu in shock achter de pc/laptop/tablet/telefoon? hihi

Sharing is caringTwitterFacebookPinterestGoogle+tumblrEmail
Leave a comment

77 Comments

 1. Wow best knap hoe je ze zo lang kan laten groeien dat zou ik echt niet kunnen!
  Xxx

  Reply
 2. Elisa

   /  July 22, 2012

  Ik vind dat er niks mis is met je nagels hoor! Mijn nagels zijn ook niet perfect! Ik heb ook niet echt diepe nagelbedden en mijn nagels groeien ook niet recht ze groeien een beetje bol zeg maar! Maar pffff… Als het meer niet is!

  Liefs,
  Elisa

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Joh meid, krom of niet krom, plat of bol.. we blijven lakken :-)

   Reply
 3. Esther

   /  July 22, 2012

  Erg knap dat je je nagels zolang kan laten, lukte mij dat ook maar.
  Bij mij groeit ook dezelfde wijsvinger nagel scheef, heb die ooit tussen een autodeur gekregen, hij is wel weer terug aangegroeid en ook sterker dan mijn andere nagels maar wel beetje scheef ;)
  Achja zoals mijn oma altijd zegt: liever een kromme nagel dan een kromme vinger. (door haar reuma staan al haar vingers/knokkels krom waardoor ze zelf geen nagels meer kan lakken.

  Liefs

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Dat heeft mijn man ook, hij heeft ooit met zijn duim tussen de kofferbak van de auto gezeten. Zijn duimnagel is echt onwijs sterk! Enne, je oma heeft gelijk ;-)

   Reply
 4. Ik wist al dat je geen kunstnagels had, maar ik bleef me maar verbazen over hoe lang ze bij jou kunnen worden hihi. :) Trouwens ik denk dat niemand zijn nagels perfect zijn hoor! Maar waar ik wel een vraag over heb is hoe jij scheurtjes in je nagels kan redden en met welke producten? :)

  Liefs, Karolien.

  Reply
 5. Nou echt in shock hier, maar dan om de lengte. Wow!!! Knap dat je er mee om kunt gaan. Ik kan als mijn nagels te lang worden (voor mijn gevoel te lang) niet meer fatsoenlijk functioneren. Typen op mijn werk wordt lastiger, maak maar is een blikje open, drama.

  Dus diep respect!!!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Dat vragen er veel zich af hihi, en meestal hoor ik de combinatie “ik heb ooit kunstnagels gehad en kon niks meer” en dan antwoord ik heel logisch dat ze dan van korte nagels ineens naar lange nagels gaan, en dat ik mijn mijn echte nagels daarin meegroeien. Blikjes open maken tjaaa ik heb dus 36 jaar nagels gebeten en kon al veel dingen niet open krijgen (ik miste dus nagels) en een blikje maakte ik altijd bijvoorbeeld open met een theelepel of sleutels, en eigenlijk doe ik dat tot op de dag van vandaag nog steeds (gewoonte van me geworden dus). Maar voor de verdere rest kan en doe ik dus ook echt alles met mijn nagels.

   Reply
 6. Zo lang ! :o
  Ik hou persoonlijk niet van zo vierkante nagels, ik zou ze altijd rondvijlen en als je de groeven wegvijlt, dus je nagel polijst zien ze er een stuk mooier uit, maar dat is persoonlijk smaak.
  Je mag zeker trots zijn op de lengte hoor ! daar ben ik echt jaloers op

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Rond of vierkant dat is een persoonlijke smaken kwestie, ik heb ze eigenlijk vanaf het begin eigenlijk vierkant gehouden, misschien ga ik nog eens ooit rond.. i don`t know hihi. Bufferen, doe ik eigenlijk nooit, dit omdat het je nagels ook wel iets zwakker maakt, alleen als ik merk dat mijn lak niet meer mooi zit dan buffer ik het heel lichtjes op.

   Reply
 7. Ik wist wel dat ze puur natuur zijn.
  Iedereen heeft wel een mankementje.
  En ach die kromme nagel valt wel op, vooral bij de hele glimmende lakjes…
  Maar mijn pinken groeien naar buiten.
  Ik durf ze niet te veilen, omdat ze dan scheuren,
  Kortom shit happens.
  Maar ik wil wel zeggen dat jouw blog wel lekker leest.
  Gewoon puur, geen toeters en bellen.
  Geen flair, just the way you are…

  Ik hou van je xxx
  <3 <3 <3

  Reply
 8. Wat leuk dit! Ik heb laatst ook zelf zo’n artikel geschreven. Alleen mijnes zijn niet zo lang :)

  Reply
 9. Ik zou ze nooit zo lang kunnen krijgen!

  Reply
 10. Tamara

   /  July 22, 2012

  ik vind dat je zelfs trots op je eigen nagels kan zijn! ik heb acrylnagels en zonder die, zou ik ze nooit zo lang krijgen. dan ga ik eraan bijten hihi ;) de korte nagelbetjes kan idd van bijten zijn, heeft mijn zusje nml nu ook en ze bijt nu 5 jaar niet meer hihi meid, je nagels mogen er zijn!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Dank je wel Tamara, ik ben er ook trots op (krom of niet hihi)

   Reply
 11. Als men goed had gekeken zagen ze dat je nagels puur natuur waren! Ik wou dat ik zulke nagels had. Ik heb ze altijd gehad. Totdat…. nou jah je weet wel ;)

  Het was een spannend moment voor je maar het bewijst ook maar weer eens dat je een eerlijk mens bent!

  Ik vind je blog echt geweldig en het is een grote inspiratiebron voor mij!

  En ach die mankementjes… die heeft toch ieder mens!

  Liefs!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Nou, ik zag er echt als een berg tegenop, heb je gisteren wel op twitter gelezen ;-) Maar zo`n lieve reactie krijg ik nu op dit artikel dat ik toch ontzettend blij ben dat ik over mijn berg heen ben gestapt hihi

   Reply
 12. Dit artikel zal heel veel nagelbijters kunnen overtuigen om op te houden met knagen:) Misschien vind jij je nagels niet perfect- ze zien er wel sterk uit.

  Goed dat je je nagels niet gebruikt als gereedschap, want dat heeft bij mij al vele malen geresulteerd in pijnlijke scheurtjes.

  Vergeeld? Jammer maar helaas. Jij lakt je nagels toch ook meestal?

  Reply
 13. Marielle

   /  July 22, 2012

  Ja, ik hoop ook dat ik als inspiratie bron mag zijn voor vele andere nagelbijters. ik was echt een fanatieke knager. Mijn man zei altijd “Jel jij hebt geen nagels maar nagelriemen” en hij had gelijk.. ik beet ze echt heel kort, en wat ik niet met mijn tanden kon doen, pulkte ik wel met een nagel kniptang :-(

  Reply
 14. Priscilla Groart

   /  July 22, 2012

  Echt heel knap dat je zo lang kan laten groeien! En helemaal omdat je altijd nagels gebeten hebt doen niet veel mensen je na denk ik!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Het is een gewoonte die moeilijk af te leren is, maar het kan wel hihi

   Reply
 15. Suzanne

   /  July 22, 2012

  Ach, zo erg zijn die plekjes niet, het laat alleen maar zien dat het je natuurlijke nagels zijn, en daar mag je trots op zijn!

  Persoonlijk zou ik mijn nagels niet zo lang laten worden, maar dat is een kwestie van smaak. ;)

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Is inderdaad een kwestie van smaak, ik heb ze toevallig net voordat ik dit artikel maakte een stuk korter gevijld ;-)

   Reply
 16. ik heb zelf ook super lang nagels gebeten, en niet te zuinig ook >.< mijn nagelbedden zijn de afgelopen 7 jaar wel wat groter geworden doordat ik het niet meer deed :3

  Reply
 17. Wat knap! Complimenten, genoeg die dit niet durven. En laat je zeker niet tegenhouden door wat anderen erover zeggen! Je nagels zijn prachtig lang, wou dat die van mij zo lang konden worden. En zo te zien zijn ze erg sterk, wees daar maar blij mee. Een ‘respect’ voor jou!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Ah thanxxx, sterk zijn ze inderdaad, ik maak maar 1 keer of hooguit 2 keer per jaar mee dat er een scheurtje in komt.

   Reply
 18. Nicoline

   /  July 22, 2012

  Zucht, ben zooooooo jaloers op jouw sterke nagels! Die van mij breken en scheuren al als ik het kwastje van de lak te hard op m’n nagel zet.
  (ok, klien beetje overdreven nu :-), maar ik heb echt geen sterke nagels)

  Reply
 19. Heel mooi, zo lange nagels. Mijn slijten altijd wat af, waardoor ik ze terug mooi moet rond vijlen en dan worden ze steeds korter en korter! Alleen mijn pink en ringvinger blijven mooi lang. Hoe doe je dat? :D

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Ik heb dat probleem niet, ahoewel laatste pakte ik iets uit de koelkast en toen brak er een hoekje af. Dat vijl ik dan bij zodat het alsnog mooi bij mijn model nagels past. Maar rigoreus vijlen doe ik dus niet. tenzij het er niet uitziet uiteraard :-)

   Reply
 20. Nou Marielle… Wat super gaaf dat je dit gewoon doet! Als ik mijn nagellak eraf haal… gaat er hetzelfde uur nog iets op! Wel grappig om het zo te zien want ik dacht dat je langere nagelbedden had! Maar je lengte is dus echt het “witte” gedeelte.
  Zelf heb ik dus ook wel “lange” nagels maar ik vijl ze elke week wel een stuk want ze groeien best hard maar ik kan amper werken met de nagels xD

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Hihi, ik had er wel mijn twijfels bij of ik dit moest doen.. maar ben heel blij dat ik het toch online heb gezet :-)

   Reply
 21. Desiree

   /  July 22, 2012

  Ach mijn nagels zijn ook altijd een klein beetje ‘gelig’ door al die lakjes, dus hier schrik ik niet van hoor ;p En er gaat vaak dezelfde dag weer een nieuw kleurtje op, dus niemand die het ziet :p
  Grappig dat ik tegenwoordig ook echt vaak de vraag krijg of mijn nagels echt zijn :p Kan nu veel beter met lange(re) nagels overweg dan eerst :)

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Ik zeg maar zo.. je groeit er in mee ;-)

   Reply
   • Desirée

     /  July 22, 2012

    Idd ja.. Stukje bij beetje telkens aan wat langere nagels wennen, haha ;p

    Reply
 22. Je hebt mooie nagels hoor, je hoeft je helemaal niet druk te maken. Ik zou willen dat ik ze zo had! Jammer genoeg zijn ze van mij altijd slap en niet sterk te krijgen, dus dan maar een laagje acryl eroverheen. ;-)

  Reply
 23. Femke Doolaeghe

   /  July 22, 2012

  Ik kan mijn nagels ook heel lang laten worden, vijl me ook elke week een ongeluk. Jouw nagels vind ik qua lengte gewoon echt niet mooi, het spijt me, smaak is persoonlijk ook e. Maar wat mij betreft is dit veel en veel te lang en ook nog eens heel erg storend met die 2 kromme nagels.
  Ikzelf laat mijn nagels wel eens een beetje langer gewoon voor het afwisselen, maar dat is nog niet half zo lang en daar zeggen mensen al vaak op dat het te lang is!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Femke, je hoeft geen sorry te zeggen hoor :-) Dit is jou mening en ook dat mag en kan gewoon gezegd worden. Vorm en lengte is puur een smaken kwestie, de 1 houd van rond, de ander van vierkant. De ander wil de nagels kort houden en de andere weer lang. Wat betreft dat kromme nagels storend kan zijn.. tja afgekloven nagels is ook ontzettend storend. Dan heb ik liever iets afwijkende nagels als dat ik 36 jaar lang afgekloven nagels heb gehad. ;-)

   Reply
   • Femke Doolaeghe

     /  July 22, 2012

    Heb je ook weer gelijk in, en het is wel zo dat elk zijn eigen stijl mag volgen, das dan ook weer het leuke :)

    Reply
 24. wow, dat is lang zeg! Je hebt vast en zeker hele sterke nagels!

  Reply
 25. Nathalie

   /  July 22, 2012

  Prachtig!!!! En mensen die rot opmerkingen geven zijn gewoon jaloers!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Ow nee dat zie ik zo niet, het is echt een smakenkwestie.. maar soms zou ik willen dat ik een foto had van mijn nagels toen ze afgekloven waren hihi maar die bestaan niet, ik hield altijd mijn handen zo dat je mijn afkloven nagels niet kon zien ;-)

   Reply
 26. Ik vind je nagels mooi hoor! Veel mooier dan de mijne. Bij mij zijn ze vaak kort en breken af omdat ik in een schoenenwinkel werk en zijn heel erg streperig met deukjes sommige :(

  Reply
 27. Minke

   /  July 22, 2012

  Wauw echt zo knap hè dat je je nagels zo lang kan hebben! En zoals bijna iedereen zegt heeft iedereen wel iets, mijn moeders pinken zijn bijvoorbeeld helemaal scheef! Mijn nagels zijn wel een heel stuk korter, maar mij maakt het niet uit hoelang ze zijn.. Je kunt ze wel zien op twitter, je weet vast wel wat mijn nailart account is! Maar het is wel irritant dat nagels geel worden als je ze vaak lakt.. Ik kan nu dus geen normale french manicure maken. Ik heb echt respect voor je dat je ze zo lang kan hebben!

  Groetjes minke!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   French manicure is ook mijn probleem, ik doe er een licht getinte roze lak onder van Essence ( ik meen uit de fench manicure lijn)

   Reply
 28. Tjemig, best een mooi artikel geworden Jel! Jammer dat ik geen foto kan posten. Anders ging ik u ook uit de lak!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Binnenkort jou naked stained nails hierop hihi, artikel is al klaar

   Reply
 29. wow, ik heb ze ook lang maar zo lang lukt me niet hoor haha, dan krijg ik continu halen erin. In mijn nagels zit ook niet de perfecte boog hoor. Reden te meer om er mooie lakjes overheen te smeren hihi!

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Moet je nagaan, ik heb ze net 1 dag voor ik dit artikel maakte gevijlt hihi

   Reply
 30. Je hebt echt mooi nagels, en je bent mijn voorbeeld om te stoppen met nagel bijten.
  Ik heb altijd het gevoel dat mijn nagels nooit mooi zullen worden omdat ik sinds mijn 7de al mijn nagels bijt.

  Reply
  • Marielle

    /  July 22, 2012

   Mayara, als ik het kan, kan jij het ook.. ik heb 36 jaar nagels gebeten :-) ( ik moet de jaartal niet zo vaak herhalen begin mezelf oud te voelen hihi)

   Reply
 31. Wow, knap. Ik heb ook korte nagelbedden, ik denk idd van het bijten, en probeer mijn nagels nu ook te laten groeien. Dit is voor mij de ideale lengte, ik hoop dat ik ze ook zo lang kan krijgen. Momenteel word ik constant geplaagd door afscheurende nagels :(

  Reply
  • Marielle

    /  July 25, 2012

   Dat had ik voorheen ook, totdat ik met mijn nachtverzorging begon. Dit komt binnenkort online :-)

   Reply
 32. Gek hoezo geen leuke reacties, of shock! Je hebt prachtig mooie nagels, dus waarom ook niet naked! Ik heb ook altijd gebeten, maar heb gelukkig een lang nagelbed. pfiew… Maar bij mij zijn mijn nagels heel gevoelig voor hoe mijn gezondheid is, gaat het slecht, dan breekt en scheurt de hele hap. En moet ik ze weer inkorten en opnieuw beginnen. ;-(

  Reply
 33. De korte nagelbedjes zijn van het nagelbijten, ik heb het ook voor.

  Reply
  • Marielle

    /  July 31, 2012

   Ja ik las dat het inderdaad van het nagelbijten zou kunnen komen. Ach als dat alles is he ;-)

   Reply
 34. Ilona

   /  August 2, 2012

  Is me dit artikel toch helemaal langs me af gegaan.. Hihi..
  Ik twijfelde eerst altijd of t je eigen nagels waren of kunstnagels.. Steeds dacht ik zal ik het es vragen? Vond t bij jou echt moeilijk te zien.. Toen ik het je gebraagd had en je zei dat ze echt waren, heb ik geen een moment meer getwijfelt :) Was gewoon nieuwsgierig naar de ‘naakte’ versie haha.. Je mag trots zijn op je nagels meid. Ik wou dat ik zo n naheks van mezelf had. Ik ga ze iedere 3 weken laten bijmaken.. Als ik geen kunstnagels had, had ik kortte stompjes.. Mijn nagels zijn heel dun en breken super snel af.. Ben blij dat kunstnagels bestaan, maar had echt veel liever van mn eige mooie nagels hoor..
  Top artikel om te lezen xxx

  Reply
  • Marielle

    /  August 2, 2012

   Ben je moe Ilona? hihi.. dank je wel voor je lieve compliment x

   Reply
 35. Ilona

   /  August 2, 2012

  Sorry voor de foutjes hoor… Ben kapot moe. Tijd om naar bedje te gaan haha, truste xxx

  Reply
 36. Cagla

   /  August 25, 2012

  Kan je ze niet recht vijlen? Ik vijl de zijkanten van mijn nagels altijd iets naar binnen toe waardoor ze veel smaller zijn, ziet er heel natuurlijk uit en valt niet op! Je nagels zien er trouwens ook steenhard uit, wauw!

  Reply
  • Marielle

    /  August 25, 2012

   Als ik ze recht moet vijlen hou ik niks meer over hihi.. Ik denk maar zo.. liever een kromme nagel dan een afgekloven nagel ;-)

   Reply
 37. Nou ik vind het knap hoor! Gele nagels komt inderdaad door het lakken (had mijn oma ook en die had het nog erger omdat ze geen basis gebruikte). En kromme nagels? Ik heb ze ook! Mijn wijsvingernagels groeien altijd scheef en als mijn middelvingernagels te lang worden ook. En wat maakt het nou uit? Ze zijn mooi en lekker van je zelf ;). Wees blij dat je van het nagelbijten af bent ;).

  Reply
 38. Ik vind je nagels echt supermooi!

  Reply
 39. Renée

   /  March 16, 2013

  Niets mis met je nagels toch?? Jij kunt ze ten minste laten groeien.. Ik heb echt jaren lang nagels gebeten (een jaar of 18..) en misschien heb ik nooit echt sterke nagels gehad, maar nu zeker niet. Ik houd ze dus altijd een stuk korter dan jouw nagels, want anders breken ze toch alleen maar.. Dat krom groeien heb ik trouwens enigzins op mijn wijsvingers haha! Maar dat zie je dus bijna niet omdat ik ze korter houd.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>